VC Herentals won in een overtuigend 2e helft met 0-3 van SKS Herentals. Ruim 400 toeschouwers waren naar de Olympiadelaan afgezakt om de wedstrijd om de titel 'ploeg van 't stad' bij te wonen.

SKS miste Sukmuang, Baeten en Van Grieken. Bij VC Herentals ontbraken de middenvelders Hassounfi en Heylen. Jan Ceulemans gaf de aftrap van deze stadsderby.

Beide teams hielden mekaar perfect in evenwicht. Opschudding in de 18' toen Kyle Van den Broeck bezoeker Lars Luyckx tackelde. Op zicht een onschuldige blessure maar Luyckx verzwikte bij het neerkomen ook nog eens zijn enkel. Geel voor Van den Broeck en Sven Van Rompaey kwam de gekwetste Luyckx vervangen.

De eerste echte kans kwam er na balverlies in de thuisverdediging. Van Brantegem ging alleen op doelman Van Opstal af, lobde de thuisdoelman, maar zijn bal botste op de lat. Aan de overkant moest de bezoekende doelman twee kleine kansjes van de thuisploeg onschadelijk maken. Bij de rust: 0-0! In de 48' werd het 0-1.

Van Brantegem strafte een mistasten in de thuisverdediging af. SKS repliceerde met Hitou die onbegrijpelijk naast een bal kopte en een bal van Wout Raeyen die via de paal en de onderkant van de lat terug in het veld sprong.

Verhaegen kreeg geel na een overtreding op Van Brantegem. VC kreeg een vrijschop en de bal werd door een vrijstaande Sven Van Rompaey ingekopt: 0-2.

Verhaegen kreeg na een nieuwe overtreding een 2e gele kaart en moest met rood van het veld. Een dure fout bleek want de vrijschop werd door Wouters binnengeschoten: 0-3.

Meteen de eindstand. Binnen 3 weken op woensdagavond 6/4 krijgt SKS op het veld van VC kans op een revanche.